(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Η πόλη «κατέβασε ρολά» για το Πανεπιστήμιο – «Η διαμαρτυρία είναι η αρχή…ενός τσουνάμι» λένε Δήμος και Φορείς

Με τη συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων έγινε  σήμερα η κινητοποίηση στην Αιγιάλεια, που θα περιελάμβανε  συλλαλητήριο και κλείσιμο των εθνικών οδών στον Κόμβο Μεγανίτη του Αιγίου, θέλοντας να σταλεί ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, κατά της μεταφοράς του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η Αιγιάλεια έχει πάρει – διαπαραταξιακά και πάνδημα – την απόφαση ότι κάτι πρέπει να κάνει για ν’ ακουστεί και γ’ αυτό, αντί μιας παθητικής φθοράς του τόπου, ν’ αναδείξει, σε πανελλήνιο επίπεδο, το πρόβλημά της.
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις  του μέλους της 3μελούς Συντονιστικής Επιτροπής – Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπη Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «δεν μπορούν να κλείσουν ούτε ένα ραντεβού με την Κεραμέως, επί πολλούς μήνες κι έτσι εκθέτουν τον πρωθυπουργό»!
Ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος – που ανέλαβε την ποινική ευθύνη για το μπλόκο – προσυπογράφει την άποψη των τοπικών φορέων.
«Η διαμαρτυρία είναι η αρχή…ενός τσουνάμι», αφού θ’ ακαλουθήσουν κι άλλα συλλαλητήρια, για την τύχη της ΕΒΟ Αιγίου και της σταφιδικής καλλιέργειας.
Στον σημερινό  ξεσηκωμό οι καταστηματάρχες θα’ ναι παρόντες, κλείνοντας από τις 12.30 μ.μ. μέχρι τις 5μ.μ. και νεκρώνοντας την τοπική αγορά, το ίδιο και τα μέλη της Ένωσης Παντοπωλών – Περιπτερούχων κλείνοντας από 12.30μμ. έως 2.30μμ.
Παρούσα δήλωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ενώ από την αφίσα των συνδιοργανωτών οι πολίτες ενημερώνονται για το πώς μπορούν να μεταβούν στο σημείο διαμαρτυρίας, είτε με μισθωμένα λεωφορεία, είτε με ταξί.