Βόρεια Εύβοια- Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Το παραλιακό μέτωπο στο Αχλάδι έχει διαλυθεί

Βαρύ είναι το πλήγμα της κακοκαιρίας στην πυρόπληκτη βόρεια Ευβοια, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας ‘Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά, εχουν αφήσει πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο, ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε ότι το παραλιακο μετωπο στο Αχλάδι έχει διαλυθει. Δήλωσε ότι κατα τη διάρκεια της νύχτας περιπου 200 κάτοικοι χρειάστηκαν βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ Σπανό, δυστυχώς, κανείς δεν έπεσε απο τα συννεφα, καθώς όλοι ανησυχούσαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Επεσήμανε ότι τα αρμόδια συνεργεια εδωσαν απο την αρχή μεγάλη μάχη με το χρόνο και έχουν αρχίσει να μπαινουν κορμοδέματα, αλλά δεν μπορουσαν να σταματήσουν το βουνό που κατέβηκε μαζί με την ορμητική βροχή.

Για δραματική κατάσταση μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης.  Ανέφερε οτι εχουν πλημμυρισει περιπου 200 σπιτια σε Αγία Αννα, Αχλάδι και Κοτσικιά όπου άνθρωποι κινδύνεψαν μέσα σε αυτά ενώ έχουν καταστραφεί επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον Αχλαδοπόταμο τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα ολόκληρο σπίτι και το μετέφεραν στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοτσικιάς Λοΐζος Λοΐζος εξήγησε ότι τα ποτάμια ήταν καθαρισμένα αλλά ηταν τοσό μεγαλη η ένταση και η ποσότητα του νερού, που δεν γινόταν να σταματήσει. Δήλωσε ότι τα νερά εχουν μπει και στα 20 σπίτια που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, ενω υπάρχουν σοβαρές καταστροφές στις υποδομές της κοινότητας.

Στις πληγείσες περιοχές της Ευβοιας βρίσκονται ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι οι αρμόιδες υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο.

Πηγή: skai.gr