Πλημμύρες: Ρεκόρ βροχής στη Ζαγορά Πηλίου -Χείμαρρος παρέσυρε ολόκληρο σπίτι στην Εύβοια

Ρεκόρ βροχής που θύμισε 2018 σημειώθηκε στη Ζαγορά Πηλίου. Συγκεκριμένα, έριξε 295 τόνους νερού ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να γίνουν κατολισθήσεις σε δρόμους.

Οι ζημιές από την έντονη βροχόπτωση είναι μεγάλες, ενώ ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου.


Αυτή την ώρα τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα «Βλαχοχώραφα» είναι κλειστός.

Παράλληλα, σοβαρές είναι οι ζημιές και στην Εύβοια, όπου έχουν πλημμυρίσει πάνω από 200 σπίτια, ενώ ο δρόμος σε πολλά σημεία έχει κοπεί στα δύο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση» σε Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στον Αχλαδοπόταμο τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα ολόκληρο σπίτι και το μετέφεραν στη θάλασσα.