Έχασε την συγκέντρωση του στο τέλος και ηττήθηκε ο Απόλλωνας

Για την 2η αγωνιστική της Basket League, ο Απόλλωνας ηττήθηκε εκτός έδρας με 73-56 από τον Κολοσσό Ρόδου στο Κλειστό της Καλλιθέας. Έτσι ο Απόλλωνας γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος, και ουσιαστικά «πλήρωσε» την κακή εμφάνιση του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Απόλλωνας στα πρώτα δύο δεκάλεπτα ξεκίνησε πολύ δυνατά, και έδειξε να ελέγχει τόσο τον ρυθμό όσο και τα ηνία του αγώνα. Με πρωταγωνιστή για έναν ακόμη αγώνα τον Δίπλαρο, έδειχναν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα οι παίκτες του Απόλλωνα απέναντι στους γηπεδούχους, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο τελείωσαν χωρίς να κάνουν λάθος, με το σκορ να είναι 21-25 υπέρ τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκαν πιο μουδιασμένα, όμως και πάλι δεν άφησαν τον Κολοσσό να αντιδράσει, και έκλεισαν το ημίχρονο με την διαφορά να είναι στο +7 (30-37).

Από εκεί και έπειτα όμως, ήταν λες και έκλεισε κάποιος διακόπτης, και άνοιξε κάποιος άλλος αντίστοιχα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία του αγώνα και ανεβάζουν την απόδοση τους. Ουσιαστικά οι παίκτες του Κολοσσού με ένα σερί 11-2, άλλαξαν την εικόνα όλου του αγώνα, και κράτησαν την συγκέντρωση τους μέχρι το τέλος. Παρόλα αυτά ένα σουτ του Τσαλμπούρη μείωσε την διαφορά σε απόσταση βολής για τον Απόλλωνα που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο βρισκόμενος πίσω μόλις με έναν πόντο (53-52). Όμως στο τελευταίο και καθοριστικό κομμάτι του παιχνιδιού οι παίκτες του Βετούλα έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, και σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ που έβαλαν Μέσιτσεκ και Ποτ για τους γηπεδούχους, κάπου εκεί τελείωσε το ματς. Το τελικό σκορ ήταν 73-56 με την ομάδα της Ρόδου να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Τζιοπάνος, Ζακεστίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-25, 30-37, 53-52, ΤΕΛΙΚΟ 73-56