ΠΑΤΡΑ: Το θέατρο ως μέσο αυτοβελτίωσης στο Μαρκάτο

 

 

 

 

Από διαχείριση του άγχους, έλεγχο των συναισθημάτων και τεχνικές απομνημόνευσης μέχρι βελτίωση της λεκτικής και σωματικής έκφρασης, σωστή αναπνοή, κίνηση και άρθρωση, η θεατρική θεωρία και πράξη έχει πολλά να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.

Οι θεατρολόγοι Χρήστος Βαγενάς και Δημήτρης Ζαπάντης έχουν επιλέξει τις πιο χρήσιμες, ουσιαστικές και πρακτικές για την καθημερινότητα τεχνικές από διάφορες θεατρικές σχολές και παραδόσεις και σας προσκαλούν σε ένα πρωτότυπο, ολιγόωρο σεμινάριο που διδάσκεται για πρώτη φορά. Θα παρουσιάσουμε το Θέατρο όχι απλά ως τέχνη, αλλά ως μέσο αυτοβελτίωσης, αποβλέποντας στην ενίσχυση των ιδιαίτερων επικοινωνιακών, ψυχολογικών, νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του σύγχρονου ανθρώπου.

Συνδυάζοντας ένα ευρύτατο φάσμα θεατρικών γνώσεων (που εκτείνεται από την παρουσίαση και ανάλυση αρχετυπικών μορφών της αρχαίας ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας έως τον σύγχρονο θεατρικό αυτοσχεδιασμό), με αποτελεσματικές τεχνικές διαλογισμού, οραματισμού και ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, θα επιχειρήσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια τον πραγματικό εαυτό των συμμετεχόντων, αυτόν που κρύβεται κάτω από διαδοχικά στρώματα ψευδών πεποιθήσεων, ανασφαλειών και κοινωνικού προγραμματισμού.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον καινούργιο πολυχώρο Mosaic//Culture & Creativity, Ερμού 112 (Μαρκάτο)

Απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε εξοικειωμένους με τη θεατρική πρακτική συμμετέχοντες.

Διάρκεια Σεμιναρίου:

Νοέμβριος- Δεκέμβριος

8 δίωρες συναντήσεις

κάθε Σάββατο

Κόστος Συμμετοχής:

έγγραφή 50€ κaι δίδακτρa 150 €

(Φοιτητές- άνεργοι έκπτωση 20%)

Υπεύθυνοι επικοινωνίας/δηλώσεις συμμετοχής*: Χρήστος Βαγενάς 6934739191, Δημήτρης Ζαπάντης 6932308034 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Το πρώτο μάθημα θα αποτελεί και ενημερωτική συνάντηση με ελεύθερη συμμετοχή και θα γίνει στις 23 Οκτώβρη 2021, 18:00.

Σας περιμένουμε!