ΠΑΤΡΑ: Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» πρωταγωνιστεί  σε«μουσική  παράσταση»

« Άρωμα» από Πάτρα και Πολιτιστικό Οργανισμό θα έχει το βράδυ της Παρασκευής  , το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» να πρωταγωνιστεί  σε μία «μουσική  παράσταση» η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, με το κοινό να γεμίζει τον αίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος».

Τίτλος της Συναυλίας «Φορώντας χρώματα ανοιχτά». Η συναυλία αποτελεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη  και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του .

Το χώρο του Ηρώδειου θα πλημμυρίσουν μουσικές παιγμένες από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης». Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος το διάστημα 1960 -1961 έγραψε στο Παρίσι μουσική, πάνω σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Την Καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας έχει η Βάγια Ζεπάτου.

Τα ποιήματα που μελοποιήθηκαν είναι: «Άρνηση» («Στο περιγιάλι το κρυφό), «Κράτησα τη ζωή μου», «Άνθη της πέτρας» και «Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές». Τα τραγούδια αυτά ηχογραφήθηκαν τον Φλεβάρη του 1962, με την φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση για τον δίσκο «Επιφάνια».

Επίσης θα ακουστούν τραγούδια των Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών

Την ερμηνεία των τραγουδιών θα έχουν οι: Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα,  Δήμητρα Σελεμίδου, Παυλίνα Βουλγαράκη,  Παντελής  Καραμαργιός, με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του αφηγητή, αποδίδοντας αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή.

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Συμπράττουν επίσης οι μουσικοί:

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πιάνο

Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μαντολίνο

Κώστας Μιχαλός: κιθάρες

Hρακλής Παχίδης: τύμπανα

Δημήτρης Ντουτσούλης: κοντραμπάσο

Διδασκαλία Χορωδίας, Εναρμονίσεις: Νίκος Χιώτογλου.

Ενορχηστρώσεις: Νίκος ΧιώτογλουΚωνσταντίνος Γκιβίσης.

Επιμέλεια προγράμματος: Αγαθή Δημητρούκα.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιωτη

Συμπράττουν:

Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Βυζαντινός Χορός Μέλος Εναρμόνιον