Η ιστορική συμφωνία με τη Γαλλία θωρακίζει την άμυνα της χώρας

Του Αντώνη Κουνάβη

Η συνεπής σύμπλευση της Ελλάδας με τη Γαλλία κατέληξε εκτός άλλων και σε μια σημαντική συμφωνία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προσλάβει στο μέλλον ιστορικές διαστάσεις.
Ως γνωστόν, εκτός από την απόκτηση υπερσύγχρονων φρεγατών, αυτή προβλέπει και τη στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία κτίστηκε μεθοδικά και με συντονισμένες κινήσεις.
Πλέον, η χώρα μας αποκτά μια ασπίδα προστασίας στο Αιγαίο, τόσο με την ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας, όσο και με τη στήριξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής δύναμης.
Παράλληλα, η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων, ενώ γίνεται και βασικός παράγοντας στην επικείμενη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού.
Επομένως, από όποια πλευρά και να τη δει κανείς, η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, διασφαλίζοντας πρωτίστως την αμυντική θωράκιση της χώρας, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμα και ευεργετική επίδραση στην οικονομία.
Είναι πραγματικά κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε μια παρωχημένη αντιπολιτευτική τακτική, την καταψήφισε. Διότι λόγοι εθνικού συμφέροντος επέβαλλαν την ομόφωνη ψήφιση της από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ενώ επιβάλλουν και τη στήριξη τους ως προς την εφαρμογή της.