AXAΪΑ: Εκκενώνεται το Φράγματος Αστερίου – Αυξημένος κίνδυνος πνιγμού – Παρέμβαση και από την Περιφέρεια

Από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα γίνουν ενέργειες εκκένωσης του Φράγματος Αστερίου. Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι παρόχθιων περιοχών του ποταμού Πείρου Παραπείρου και αυτοί που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της κοίτης του, θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται, να παραμένουν και να εκτελούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού, λόγω αυξημένου κινδύνου πνιγμού, εξαιτίας παροχέτευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού εντός της κοίτης του ποταμού.

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γίνεται γνωστό ότι η Ε.Υ.Δ.Ε. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 ζήτησε να  ξεκινήσουν εκκενώσεις για τη διατήρησης της στάθμης στον ταμιευτήρα Φράγματος Αστερίου. Στο τέλος Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα αποφασισθεί η διαχείριση για το επόμενο διάστημα.

Έως τότε, οι πολίτες παρακαλούνται για την αποφυγή δραστηριοτήτων στην κοίτη του ποταμού Πείρου – Παραπείρου για το χρονικό διάστημα που αναμένεται αυξημένη απορροή υδάτων εξαιτίας της εκκένωσης.