Τσίπρας για ελληνογαλλική συμφωνία – «Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε»

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÅÐÅÑÙÔÇÓÇÓ 56 ÂÏÕËÅÕÔÙÍ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÍÔÉÌÅÔÙÐÉÓÇ ÔÙÍ ÁÕÎÇÓÅÙÍ ÔÙÍ ÔÉÌÙÍ ÓÅ ÅÉÄÇ ÐÑÙÔÇÓ ÁÍÁÃÊÇÓ, ÁÃÑÏÔÉÊÁ ÊÁÉ ÊÔÇÍÏÔÑÏÖÉÊÁ ÐÑÏÚÏÍÔÁ ÊÁÉ ÔÇÍ ÅÍÅÑÃÅÉÁ ( ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

«Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε κακή. «Τις πράξεις και την ψήφο μας θα την κρίνουν οι πολίτες» σημείωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του, κατά την οποία άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει τη συμφωνία με τη Γαλλία.

«Μας μιλά για εθνική ευθύνη, αυτός που αρνείται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Πάει πολύ αυτό το εμπόριο του κίβδηλου πατριωτισμού».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δόγμα για την ασφάλεια που απομακρύνεται από πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «φουσκώνει» τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς εγγύηση συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι περιουσία της οικογένειάς του και μπορεί να τα ξοδεύει όπως αγοράζει γραβάτες» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα άφησε σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικές σας κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα. Βγάλαμε τη χώρα από αυτή τη δύσκολη θέση. Όταν διαπραγματευόμασταν εμείς, είχαμε στο μυαλό μας την αναγκαιότητα για επαρκή άμυνα, αλλά και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Κυβερνητική «βιασύνη»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση» στην αναβάθμιση του κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει έλεγχος «και για το τελευταίο ευρώ».

Καταλόγισε, δε, βιασύνη στην κυβέρνηση να καλύψει τις αμυντικές ανάγκες των επόμενων δεκαετιών, σημειώνοντας πως η Ελλάδα επλήγη από τη δημοσιονομική κρίση, ενώ παράλληλα δεν έχει τελειώσει η πανδημία.