Κ. Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τον Δεκέμβριο του 2020 ζητούσατε φρεγάτες και Rafale και σήμερα καταψηφίζετε

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Το… γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει εάν θα καταγγείλει την αμυντική-στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, σε περίπτωση που τον εμπιστευτεί στο μέλλον ο ελληνικός λαός, πέταξε ο πρωθυπουργός.

“Είπατε κ. Τσίπρα ότι είναι μία συμφωνία κακή. Με βάση τη συμφωνία, στο άρθρο 31 παράγραφος 4, μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από κάθε ένα από τα μέρη της. Θα την καταγγείλετε; Να γνωρίζουν οι πολίτες. Οι Γάλλοι. Οι Τούρκοι. Οφείλετε να πείτε εάν θα τη καταγγείλετε “με ένα νόμο και ένα άρθρο”, εάν σας εμπιστευτεί πάλι ο λαός. Οφείλετε μία ειλικρινή απάντηση”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του, στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την όλη στάση του κόμματός του απέναντι στη συμφωνία.

“Είπατε ότι αλλάζουμε το αμυντικό μας δόγμα. Εάν το δόγμα ήταν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, τότε ναι το αλλάζουμε. Γιατί φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Ναι, το αλλάζουμε το δόγμα. Εάν το δόγμα επί δικών σας ημερών ήταν να παραγγέλνουμε φρεγάτες με leasing, ναι αλλάζουμε και αυτό το δόγμα, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται μακροχρόνιο σχεδιασμό. Εάν το δόγμα ήταν να έχουμε υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμμένο που το κιτς συμβάδιζε με τη μεγαλομανία, ναι και αυτό το αλλάζουμε”, σημείωσε.

“Έχω μεγάλη αγωνία, όταν έχουμε την Τουρκία απέναντι με το casus belli. Εσείς, κ. Τσίπρα είχατε; Και είναι πρώτο μου μέλημα να θωρακίσω τη χώρα, να ξέρω ότι έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, αμυντική πάντα, να έχουμε αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Δεκέμβριο του 2020 ζητούσε φρεγάτες και Rafale και σήμερα το κόμμα του καταψηφίζει.

“Μιλήσατε κ. Τσίπρα για… μικρή Ελλάδα. Εμείς δεν βλέπουμε την Ελλάδα μικρή. Βλέπουμε μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Με ισχύ… Ξέρουμε πού πατάμε. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε τη χώρα. Και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φέρουμε την Ελλάδα στο μικρό δικό σας μέγεθος”, ανέφερε.

“Η Ελλάδα του 2021 είναι μία Ελλάδα που η οικονομία της αναπτύσσεται. Μπορεί και προσελκύει επενδύσεις. Μία Ελλάδα που μειώνονται όλοι οι φόροι για όλους τους Έλληνες. Που έχει τη δυνατότητα να κάνει επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη.