ΑΧΑΪΑ: Κατακόρυφη πτώση των εμβολιασμών στις δομές – Τριψήφιο νούμερο – Τί λένε οι τοπικές Αρχές

Οι 3.500 εμβολιασμοί την ημέρα στην Αχαΐα, τον μήνα Ιούλιο, έπεσαν στους 650 εμβολιασμούς, με τους 150 – 250 από αυτούς να διενεργούνται στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, ενδεικτικό της κάθετης πτώσης, μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου.

Την γ’ δόση του εμβολίου την είχαν κάνει μόλις 987 Αχαιοί.
Ο  αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου και ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, Δημήτρης Ζιαζιάς, μιλούν συγκέντρωση και λειτουργία όλων των εμβολιαστικών γραμμών στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, ώστε να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης από τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

«Αν συνενωθούν όλες οι εμβολιαστικές γραμμές στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο τα οφέλη μας θα είναι πολλαπλά» επισημαίνει ο κ. Μπονάνος προσθέτοντας : «Από τη μία θα ελευθερωθούν χώροι και προσωπικό από τις δομές υγείας και από την άλλη οι πολίτες θα μετακινούνται πιο εύκολα σε ένα χώρο εκτός νοσοκομείου. Το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο εξασφαλίζει αξιοπρεπής συνθήκες αντιμετώπισης στους πολίτες σε ένα καθαρό περιβάλλον».