Ζαούτης: Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ

Στις προτεραιότητες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του ως προέδρου του ΕΟΔΥ, ο Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. «Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ τον επόμενο καιρό θα είναι η διαχείριση και υποστήριξη της δημόσιας Υγείας στην περίοδο της πανδημίας.

Μέσα σε αυτό, θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, καθώς είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στον κορονοϊό.

 

Πέρα από την Covid, θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής» τόνισε ο κ. Ζαούτης. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη, η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι βασικός και θα είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΕΟΔΥ.

Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, ο ΕΟΔΥ, αλλά και γενικά η δημόσια Υγεία, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας που εκτείνονται σε παγκόσμια κλίμακα. «Γνωρίζω τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με στόχευση, συνέπεια και συνεργασία θα ανταποκριθούμε σε αυτές».

Αναφέρθηκε στην δουλειά που έγινε στον ΕΟΔΥ τα προηγούμενα δύο χρόνια, τονίζοντας πως «μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και δύσκολες, άλλαξε θετικά η προσέγγιση απέναντι στη δημόσια Υγεία.

Δουλειά μας είναι τώρα να συνεχίσουμε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση, απαντώντας πιο άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις, που όπως αποδεικνύουν στην πράξη, δεν είναι πάντα προβλέψιμες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ