Υποχωρούν τα futures της Wall Street

Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς το νέο ράλι των αποδόσεων στα ομόλογα επαναφέρει τη νευρικότητα στην αγορά.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 220 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 34,25 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κατρακυλούν 134 μονάδες.

Οι απώλειες ακολουθούν μια ισχυρή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς την Τρίτη, με τον Dow Jones να κερδίζει 312 μονάδες ή 0,92%, τον ευρύτερο S&P 500 να προσθέτει 45 μονάδες ή 1,05% και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει άλμα 178 μονάδων ή 1,25%.

Η άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα ωστόσο φαίνεται να εκτροχιάζει τις ελπίδες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης και σήμερα. Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σήμερα κερδίζει άλλες 2 μονάδες βάσης σκαρφαλώνοντας στο 1,544% καθώς οι επενδυτές βλέπουν ένα πρωτοφανές ράλι στις τιμές της ενέργειας να οδηγεί σε άλμα τον πληθωρισμό.

Η άνοδος των αποδόσεων και ο κίνδυνος μείωσης της προσφοράς ενέργειας το επόμενο διάστημα που θα κορυφώνεται η ζήτηση λόγω του χειμώνα έχουν πλήξει το επενδυτικό κλίμα.

Η επενδυτική προσοχή στρέφεται παράλληλα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της απασχόληση ενόψει της έκθεσης του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ADP έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 568.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν να δημιουργηθούν 428.000 νέες θέσεις τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία του Αυγούστου, στο μεταξύ, αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν 340.000 νέες θέσεις αντί για 374.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Τα στοιχεία για την απασχόληση βρίσκονται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής τους τελευταίους μήνες καθώς η αμερικανική Federal Reserve αξιολογεί την κατάσταση στην αγορά εργασίας για να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την τόνωση της ανάπτυξης. Οι αναλυτές δεν αποκλείουν η κεντρική τράπεζα να ανακοινώσει την μείωση των αγορών από το Νοέμβριο.