Συγκίνηση για τη Μυρτώ: Θα συνεχίσει την θεραπεία της σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Δεκτή σε κορυφαίο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία έγινε η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία συγκινεί το πανελλήνιο δίνοντας τον δικό της αγώνα για όσο το δυνατόν ποιοτικότερη ζωή ,εννέα χρόνια μετά την βάναυση επίθεση και βιασμό που υπέστη με αποτέλεσμα να έχει έχει μόνιμη πλήρη αναπηρία.

Με μία ανάρτηση στο Facebook η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου έκανε γνωστό ότι η Μυρτώ έγινε δεκτή σε κορυφαίο κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Ευχαριστώντας τον τον δρ Νικόλαο Μαστραγγελόπουλο ο οποίος είναι διευθυντής σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Γερμανία αλλά και τον υπουργό Υγείας για τη βοήθειά τους, η κ. Κοτρώτσου δήλωσε ότι, «Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση από το κέντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα. Κάτι που ασφαλώς το γνωρίζουμε».

Ιστορικό

Ήταν 22 Ιουλίου του 2012. Η 15χρονη τότε Μυρτώ βρίσκονταν στην Πάρο με την οικογένειά της για διακοπές. Την ημέρα εκείνη όλοι μαζί είχαν επισκεφθεί την Χρυσή Ακτή. Η ανήλικη φορώντας τα ακουστικά της, κατευθύνθηκε στα βράχια, ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρισκόταν η μητέρα της. Στα αυτιά της φορούσε ακουστικά και άκουγε μουσική από το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι δεν αντιλήφθηκε την παρουσία κάποιου άλλου ατόμου κοντά της. Επρόκειτο για τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ο οποίος την πλησίασε και αφού της άρπαξε το κινητό της, την βίασε. Κατόπιν προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Στη συνέχεια, πήρε την ίδια πέτρα και άρχισε να χτυπά την κοπέλα πιο δυνατά. Η Μυρτώ βρέθηκε λίγο αργότερα ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που υπέστη σε εγκέφαλο και πνεύμονες, η κοπέλα μέχρι σήμερα παραμένει σε αφασία, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της ενώ έχει υποστεί πλήρη κινητική παράλυση στα κάτω άκρα.

Πηγή: skai.gr