Στο προσκήνιο ο Δένδιας μετά τη διαγραφή Μπογδάνου από τη ΝΔ – Ποιος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για το αντικομμουνιστικό παραλήρημα στη Βουλή

Η χθεσινή διαγραφή Μπογδάνου έφερε πάλι στο προσκήνιο τον Νίκο Δένδια ως το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει την “επανακαραμανλοποίηση” της ΝΔ, όπως την αποκαλούν πολλοί. Ο υπουργός Εξωτερικών με τον τρόπο και το λόγο που άρθρωσε στην αντιπαράθεση του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλουτ Τσαβουσογλου στην Άγκυρα μέσα στο Παλάτι του Ερντογάν, έβαλε σημαντική πολιτική υποθήκη.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ορθώνοντας το ανάστημα του στα ήξεις αφήξεις αρκετών δεξιών συναδέλφων του απέναντι στο χρυσαυγητισμό, πρόσθεσε σημαντικό επιπλέον πολιτικό κεφάλαιο.”

  • Ακούγοντας τον Μπογδάνο να κάνει μέσα στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του αναφορά στη διευθύντρια του γραφείου Βόρειας του πρωθυπουργού, δηλαδή επιχειρώντας να τον βάλει στο κάδρο, τα πολιτικά του αντανακλαστικά χτύπησαν κόκκινο” περιέγραφε στενός συνεργάτης του υπουργού εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας άδειασε χωρίς περιστροφές τον πρώην βουλευτή της ΝΔ από το βήμα της Βουλής με τρόπο κατηγορηματικό και εν πολλοίς καθοδηγητικό. Τα νέα έφτασαν τηλεφωνικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σλοβενία από τον Γιάννη Οικονόμου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

  • “Η κίτρινη κάρτα που είχε βγάλει στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με αφορμή την ανεκδιήγητη κίνηση του να δημοσιοποιήσει ονόματα νηπίων μεταναστών, δεν μπορούσε να μην γίνει κόκκινη” εξηγούσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Μεγάρου Μαξίμου.

“Θα έβγαινε ο Μπογδάνος στην Α Αθήνας; Ιδίως τώρα που προεξοφλείται η κάθοδος εκεί και του Κυριάκου Πιερρακάκη; Απέναντι σε τόσους πρωτοκλασάτους εκεί;” επισήμανε σε πηγαδάκι κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ που άφηνε να εννοηθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προσπαθούσε να “αγκαλιάσει” ακροδεξιούς ψηφοφόρους στις γειτονιές του κέντρου, όπως αυτή του Αγίου Παντελεήμονα, ακολουθώντας προσωπικές στοχεύσεις.