Οι Ρώσοι… πρόλαβαν τον Τομ Κρουζ- Γυρίζουν ταινία στο Διάστημα!

Μια Ρωσίδα ηθοποιός και ένας σκηνοθέτης ταξίδεψαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για να… προλάβουν τον Τομ Κρουζ στην αναμέτρηση για το ποιους θα γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα.

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 έφτασε με ασφάλεια στον σταθμό, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε υψόμετρο περίπου 354 χλμ.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης παρείχαν γενική και πατριωτική κάλυψη την εκτόξευση και οι παρουσιαστές ειδήσεων έκαναν λόγο για μια σπουδαία εθνική επιτυχία, που ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί στενά.

Η έναρξη γυρισμάτων για την ταινία “The challenge” βάζει τη Ρωσία σε πορεία να νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το… νέο κεφάλαιο του διαστημικού αγώνα.

Η ηθοποιός Γιούλια Περέσιλντ και ο σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο θα γυρίσουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ταινία στο διάστημα, πριν από τον Τομ Κρουζ, ο οποίος με έναν πύραυλο της SpaceX σχεδιάζε να κάνει γυρίσματα για μια ταινία του Χόλιγουντ.

Η ρωσική διαστημική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί καθυστερήσεις, ατυχήματα και σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ ιδιωτικές εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ με την υποστήριξη πλούσιων επιχειρηματιών όπως ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος έχουν αναπτύξει νέα διαστημόπλοια.

Η Περέσιλντ και ο Σιπένκο συνοδεύονται στη 12ήμερη αυτή αποστολή τους από δύο Ρώσους κοσμοναύτες.

Πηγή: Reporter.gr