ΦΩΤΟ: Σπουδαία και επεισοδιακή πρόκριση…για την Παναχαϊκή

Του Περικλή Παπαρίζου.

Για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, η Παναχαϊκή επικράτησε με 1-0 κόντρα στο Αιγάλεω στο «Φ. Αραβαντινός». Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Λεωνίδας Κυβελίδης στο 74’ με καρφωτή κεφαλιά. Έτσι η Παναχαϊκή θα συνεχίσει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, περιμένοντας πλέον την επόμενη της πρόκληση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε πολύ δυνατά και θέλησε άμεσα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα κατά την διάρκεια του πρώτου σαρανταπενταλέπτου οι παίκτες του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς είχαν την κατοχή, και κατάφεραν να μην δώσουν χώρους στο Αιγάλεω ώστε να αναπτυχθεί.  Παρότι όμως οι «κοκκινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Και πάλι η Παναχαϊκή μπήκε με το πόδι στο γκάζι, θέλοντας το γκολ που έψαχνε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Μάλιστα οι «κοκκινόμαυροι» και πάλι κυριάρχησαν, καθώς κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσαν, δείχνοντας έτσι πόσο θέλουν το παιχνίδι. Στο 74’ κατάφεραν μάλιστα να μεταφράσουν αυτή την κυριαρχία σε γκολ, όταν ο Κυβελίδης έκλεψε την μπάλα και συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Καρακλάιτς, με τον δεύτερο να επιστρέφει την μπάλα στον αρχηγό της Παναχαϊκής, και ο έμπειρος φορ με καρφωτή κεφάλια να κάνει το 1-0. Σε αυτό το σημείο μάλιστα το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς έπεσε κροτίδα στον πάγκο των φιλοξενούμενων με τον κύριο Δραγάτη να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Έπειτα από μισή ώρα περίπου οι δύο ομάδες επέστρεψαν με τον ρυθμό να έχει πέσει αρκετά.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς):

Αθανασόπουλος, Πολίτης, Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Στασινόπουλος, Τεγούσης, Κωνσταντακόπουλος, Καρακλάιτς (90’ Αγκαράι), Χαντί (86’ Παπαχρονόπουλος), Μπουρλάκης (83’ Αλεξόπουλος), Κυβελίδης (90’ Μικελάτος)

Η αρχική ενδεκάδα για το Αιγάλεω (Απόστολος Χαραλαμπίδης):

Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Λάσκαρης, Πιαστόπουλος, Χοτζάλλι, Σαμπανίδης, Βουκελάτος (60’ Σκεντεράι), Τριμμάτης

Διαιτητής του αγώνα : Αλέξανδρος Δραγάτης ( Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί του οι Καραλής (συνδέσμου Ηλείας) και Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας) και 4ος   Ρηγόπουλος ( συνδέσμου Ηλείας)