Χωρίς Αναπτυξιακό χαρακτήρα οι μελέτες για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές μεγάλες πόλης της Ελλάδας οι οποίες έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, παρουσιάζουν μελέτες για  την ανάπλαση του παραλιακούς τους μετώπου.

Σ’ αυτή την πολιτική δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και η παρούσα Δημοτική αρχή Πελετίδη, δηλαδή να προβάλει τις μακέτες και τα πιθανά υλοποιήσιμα σχέδια.

Έτσι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στα τέως Σφαγεία ο Δήμαρχος, παρουσίασε τις Αρχιτεκτονικές προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.

Δυστυχώς από τις προτάσεις αυτές απουσιάζει, τόσο η ενοποιήσει του ιστορικού κέντρου της πόλης με το παραλιακό μέτωπο, όσο και ο αναπτυξιακός τους χαρακτήρας.

Άραγε γιατί δεν πεζοδρομείτε στα σχέδια η Όθωνος Αμαλίας από την Νόρμαν έως την Παπαφλέσσα, ενοποιώντας την πόλη με τη θάλασσα δίνοντας οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας;

Γιατί απουσιάζουν προτάσεις για μόνιμου εκθεσιακού χώρου π.χ. στην προβλήτα της Γούναρη, προσελκύοντας τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών Εμπορικών Εκθέσεων στην πόλη;

Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία σύγχρονης μαρίνας, για να μπορούν να φιλοξενήσουν σκάφη, ιστιοφόρα, γιοτ και καταμαράν έως 70 μέτρα, δίνοντας οικονομική ανάπτυξη στην Πάτρα;

Γιατί δεν υπάρχει στα χιλιόμετρα του παραλιακού μετώπου την Πάτρας, στα τόσα αθλήματα που θα φιλοξενηθούν στην προτεινόμενη ανάπλαση, πίστα σκέιτμπορντ υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας και γήπεδα γκολφ, προσελκύοντας μέσω του Τουρισμού-Γκολφ, υψηλών εισοδημάτων Τουρίστες στην Πάτρα;

Στα τόσα γιατί που θα μπορούσαμε ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» να καταθέσουμε σήμερα, θα θέσουμε και το ερώτημα γιατί αποκλείεται και την συνδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω ΣΔΙΤ.

Από ιδεολογική σκοπιά προφανώς.

Η επιλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Επιθυμεί οι κάτοικοι του δήμου, όσοι παραμείνουν δηλ. στην Πάτρα στο μέλλον, να βιώνουν την καθημερινή οικονομική μιζέρια, να διαμαρτύρονται ενάντια στον Καπιταλισμό και προπάντων, να λιάζονται στις πλωτές εξέδρες εντός του μόλου της προβλήτας της Αγ. Νικολάου.

Γιατί αυτό είναι και το έργο που προτάσσει η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, στις μακέτες που παρουσίασε για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Το 8ο θαύμα. Μετά τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, η πλωτές εξέδρες-ξαπλώστρες του Πελετίδη, για ηλιοθεραπεία στην Πάτρα.