Σε διεθνές προπονητικό σεμινάριο για ΑμεΑ της WORLD SAILING η Δήμητρα Αρβανίτη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

Τις περασμένες 4 μέρες, στο Παλέρμο, ξεκίνησε μεθοδικά κάτι πολύ μεγάλο.

10 προπονητές, από κάθε γωνιά της χώρας, εκπαιδεύτηκαν για το πώς θα μπορέσουν με ασφάλεια να ξεκινήσουν στον Όμιλό τους, τοπικά, μια σχολή ιστιοπλοΐας με μαθητές συμπολίτες τους με κάθε μορφής αναπηρίας. Μια σχολή που θα βγάλει μελλοντικά τους επόμενους αθλητές, πρωταθλητές και γιατί όχι και Παραολυμπιονίκες!

Ανάμεσά τους και η Δήμητρα Αρβανίτη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, με καθοδηγητή τον Άκη Τσαρούχη, υπεύθυνο Ανάπτυξης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η προπονήτρια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Παραολυμπιακής Ιστιοπλοΐας (Parasailing Development Program PDP), που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο, από 29/09 έως 03/10/21, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hansa, 02-09/10/21, καθοδηγούμενη από προπονητές της Word Sailing και με αθλητές από Ευρώπη, Ν. Αμερική, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία…

Μαθαίνοντας τις δυσκολίες της κάθε περίπτωσης και τη κατηγοριοποίηση των αθλητών, τους κανόνες, το anti-doping control και το σκάφος Hansa.

Η Ιστιοπλοΐα ΑΜΕΑ είναι ένα σημαντικό κομμάτι, στο μεγάλο παζλ του αθλήματός μας και δεν γίνεται να λείπει από την πόλη μας .