(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση-σύσκεψη φορέων με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλ. Χαρίτση – Για τα οξυμένα προβλήματα του εμπορίου

Συνάντηση-Σύσκεψη των φορέων της Πάτρας με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων & πρώην υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση

 

Την Δευτέρα 4/10/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων της Αχαΐας με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρώην υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση που διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας στα γραφεία του Συλλόγου μας. Στη σύσκεψη  συμμετείχαν μελή της διοίκησης του ΕΕΣΠ.

Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην περιοχή, ειδικά στην σημερινή συγκυρία, καθώς και οι θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου (κατατέθηκε υπόμνημα με τις  πάγιες θέσεις μας)  για την ενίσχυσή της.

Από πλευράς του ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι ήταν λάθος που δεν θεσμοθετήθηκε ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και ότι θα επανασχεδιαστεί το ταμείο ανάκαμψης. Σχολίασε τις ανατιμήσεις της αγοράς και ότι τα αναπτυξιακά έργα (τρένο, λιμάνι, Πατρών-Πύργου) έπρεπε να είχαν προχωρήσει.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ δώρισε στον κ. Αλ. Χαρίτση το βιβλίο του τέως πρόεδρου του Συλλόγου μας Ανδρέα Χ. Παπανδρέου πρωτεργάτη στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών.