Διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση Κ. Μητσοτάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.06

Τη διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγήθηκε ηχηρό άδειασμα του πρώην -πλέον- γαλάζιου βουλευτή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στη Βουλή.

“Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη”, δηλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή,απευθυνόμενος με οργίλο ύφος στον  Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

“Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή  είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι”.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Κ. Μπογδάνου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων , στην οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων: “Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους κι τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές”.