Σήμα «κανονικότητας» για εμβολιασμένους από Θεμιστοκλέους: Θα απολαμβάνουν αυτά που είχαμε πριν

Σήμα για ένα ακόμα βήμα επιστροφής στην «κανονικότητα» για τους εμβολιασμένους εξέπεμψε τη Δευτέρα και ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενόψει των ανακοινώσεων του Θάνου Πλεύρη την Τετάρτη για νέα μέτρα χαλάρωσης σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Δεν είναι θέμα τιμωρίας ή περισσότερης ελευθερίας, είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες  μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή» ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου “Ελευθερία”, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τις επόμενες μέρες αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα ιδιωτικά ιατρεία από παιδίατρους ανακοίνωσε εξάλλου ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μέχρι στιγμής 58 παιδίατροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν υπογράψει τις 14 πρώτες συμβάσεις τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ΓΓ. του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι το 61,5% του γενικού πληθυσμού και 70,1% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση. Το 58,7%  του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, ενώ 68% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό στον ενήλικο πληθυσμό.