Κορωνοϊός – Εντός της εβδομάδας οι αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων – Ποιος θα είναι ο ρόλος της

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην Επιτροπή των Εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ολιγομελή επιτροπή (έως 9 άτομα) η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο προς το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για μία σειρά θεμάτων σχετικά τόσο με την πανδημία, όσο κυρίως με τη δημιουργία του νέου ΕΣΥ.

 

Άλλωστε η δημιουργία ενός ολιστικού σχεδίου, το οποίο θα καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των υπηρεσιών υγείας, από την πρόληψη μέχρι την φροντίδα των ασθενών μέσα στα νοσοκομεία, αλλά και το τι συμβαίνει όταν θα βγαίνουν από αυτά, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φαίνεται λοιπόν πως η δημιουργία μίας νέας ομάδας επιστημόνων από διαφορετικές ειδικότητες με απώτερο σκοπό την εισήγηση προτάσεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο σχετικές με την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ εν καιρώ όμως πανδημίας να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή σελίδας στο Σύστημα Υγείας της χώρας.

Πάντως από την άλλη πλευρά, η επιτροπή των 33 Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους τη διαχείριση της πανδημίας, φαίνεται πως θα «λειτουργεί παράλληλα» με την νέα επιτροπή και πως δεν θα διαλυθεί.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν θα συνεδριάζουν πια κάθε εβδομάδα, αλλά μόνο όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν.

Τέλος θέμα χρόνου θεωρείται και η τελική επιλογή του νέου Προέδρου του ΕΟΔΥ, ο οποίος θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.