(ΦΩΤΟ)-ΑΡΑΞΟΣ: Σε απόσταση αναπνοής από αποθήκες πυρομαχικών η φωτιά στην 116 Π.Μ – Τί έχουν εντοπίσει οι Αρχές για την επικίνδυνη πυρκαγιά!

Eρευνες για τα ακριβή  αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς που ξέσπασε  το Σάββατο, εντός του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, διεξάγει  η Πολεμική Αεροπορία την ώρα π0υ αποκλείονται οι περιπτώσεις  εμπρησμού ή δολιοφθοράς.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στην  κι έγινε αντιληπτή  από αγρότη ο οποίος ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από σπινθήρα  από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Ο  αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός  καταμαρτυρά ότι «το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ήταν ακριβώς κάτω από 4  κολόνες ρεύματος, περίπου 2 μέτρα εντός της περίφραξης του στρατοπέδου»
Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ο κίνδυνος να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ήταν κάτι παραπάνω από ορατός, αφού πλησίασε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής τις αποθήκες πυρομαχικών της πολεμική αεροπορικής βάσης.

«Εάν έπιαναν φωτιά οι αποθήκες πυρομαχικών, σήμερα θα μιλάγαμε για ανυπολόγιστη καταστροφή και ανθρώπινες απώλειες», ανέφερε ο κ. Ταπεινός.