Εκνευρισμός για την ελληνογαλλική συμφωνία: Νέες απειλές για κλιμάκωση από την Άγκυρα

Η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της για την ελληνογαλλική συμφωνία, προβαίνοντας την Κυριακή σε νέα παραληρηματική ανακοίνωση με απειλές για επεισόδιο κατά της Αθήνας…

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αναφέρεται στο ελληνογαλλικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, αλλά και στις ελληνικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κατηγορεί την Ελλάδα για «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών γίνεται από την Αθήνα για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία.

Ισχυρίζεται δε, ότι η Ελλάδα παραβιάζει συνεχόμενα το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα.

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για την… άσκηση Παρμενίωνας στη Χίο χαρακτηρίζοντας τη ως «παράνομη και προβοκατόρικη». «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνεται.

«Δε θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας. Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση, που έρχεται την επομένη της ανάλογου ύφους παραληρηματική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το Σάββατο.

 

Πηγή: skai.gr