Με το «δεξί»…. Προμηθέας και Λουίς Κασιμίρο

Για την πρεμιέρα της Stoiximan Basket League ο Προμηθέας νίκησε με   το Περιστέρι στο «Κλειστό Γυμναστήριο» Ανδρέας Παπανδρέου. Μεγάλοι πρωταγωνιστές από πλευράς νικητών ήταν ο Ρέι με 17 πόντους και ο Ρογκαβόπουλος με 15, ενώ για το Περιστέρι ξεχώρισε ο Μίλερ (παλιός παίκτης του Προμηθέα) με 17 πόντους, και μάλιστα ήταν και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, μαζί με τον Ρέι.. Έτσι Λουίς Κασιμίρο και Προμηθέας μπήκαν με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε μουδιασμενα στο παιχνίδι, όμως με τον Ρέι να βρίσκει γρήγορα ρυθμό κατάφερε να ανατρέψει την διαφορά τον οκτώ πόντων (15-7), και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (18-18). Παρόλα αυτά το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με το Περιστέρι να προηγείται με 25-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι παίκτες του Λουίς Κασιμίρο μπήκαν πολύ δυνατά, και με πρωταγωνιστές τον Γκραντ και τον Γκίκα «έτρεξαν» ένα σερί 10-0, και παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 25-30 υπέρ του Προμηθέα. Έπειτα από το καλό κομμάτι όμως του Προμηθέα, το Περιστέρι κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να ισοφαρίσει σε 36-36. Μάλιστα οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο με το ίδιο νόμισμα, καθώς έβγαλαν ενέργεια και ταχύτητα στο παρκέ. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έκλεισε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 45-45, και να προσφέρουν πολύ ωραίο θέαμα, κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε και πάλι δυνατά θέλοντας να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά όμως και παρότι οι προσπάθειες των παικτών του Λουίς Κασιμίρο ήταν αρκετές, το Περιστέρι κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, δίνοντας απαντήσεις κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό». Στα τελευταία δύο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, και οι δύο ομάδες πέτυχαν αλλεπάλληλα τρίποντα, με το σκορ να κλείνει στο 66-66. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου μπήκαν δυνατά, με τον Προμηθέα από την άλλη πλευρά να μπαίνει λίγο νωθρά. Πάντως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια μεγάλη διαφορά στα τρίτα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, και αυτό διότι ο Σβαρτς με κάποιες τραβηγμένες, αλλά εύστοχες προσπάθειες, κράτησε την ομάδα του κοντά. Στα τελευταία πέντε λεπτά το παιχνίδι πήρε φωτιά, με το σκορ να αλλάζει συνεχώς, και τον ρυθμό να είναι καταιγιστικός. Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως ο Προμηθέας ήταν συγκεντρωμένος, και με δύο εξαιρετικές άμυνες αλλά και σωστά οργανωμένες επιθέσεις πήρε το παιχνίδι με 81-88, με τον Ρέι στο τέλος να είναι καθοριστικός.

Τα δεκάλεπτα: 25-20/ 45-45/ 66-66/ 81-88