Δίκη για βιτριόλι – Λύτρας: Συγκλονισμένη η Ιωάννα από την απάθεια της Έφης, φοβάται το μετά

Για τη χτεσινή ημέρα της πολύκροτης δίκης για την επίθεση με βιτριόλι μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η Ιωάννα συγκλονίστηκαν από την απάθεια της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα.

«Εμφανίστηκε λες και καμάρωνε για αυτό που έχει κάνει, δεν έσκυψε καμία φόρα το κεφάλι της. Πρώτη φόρα το βλέπω αυτό, ακόμα και με την εμφάνιση της προσπαθούσε νομίζω να δείξει: ‘κοιτάξτε πως είναι το δικό μου πρόσωπο μπορώ να είμαι βαμμένη μπορώ να είμαι περιποιημένη’», είπε ο κ. Λύτρας στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε ότι και οι αστυνομικοί είχαν πει στην Ιωάννα ότι υπάρχει κίνδυνος, ότι «αυτή η γυναίκα να προσπαθεί να σε σκοτώσει». «Φοβάται και το ‘μετά’ η Ιωάννα. Και πώς είναι δυνατόν να μη ζει με το φόβο ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τέτοιο πράγμα» σχολίασε.

«Δεν απάντησε τίποτε όσον αφορά τη δήλωσή της στην Ιωάννα ‘ξέρεις εσύ γιατί έγινε’. Ρώτησα το δικαστήριο γιατί δε ρωτήθηκε για ποιο λόγο το λέει. Η Ιωάννα τη ρώτησε αν είναι ικανοποιημένη».

Τόνισε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν αυτά τα δύο άτομα που κατά τη γνώμη του έχουν παίξει κάποιο ρολό στη βοήθεια που προσέφεραν στην κατηγορουμένη.

«Δεν υπάρχει κατάθεση, παρότι είχαμε ζητήσει εμείς από την κ. ανακρίτρια γι αυτές τις κλήσεις να καλέσει τους συγκεκριμένους, και ξαφνικά ακούμε από τα ΜΜΕ κάποιον δικηγόρο, που τέλος πάντων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η αρμοδιότητα ή κάποια εμπλοκή του συγκεκριμένου, να μάς λένε πράγματα ότι ζήτησε βιτριόλι από το συγκεκριμένο ότι του ζητούσε να την παρακολουθήσει, ότι είχε καταλάβει ότι είχε εμμονή με την Ιωάννα ότι είχε ακούσει ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα κι όλα αυτά τα πράγματα να μην έχει πάει αυτός ο άνθρωπος να τα καταθέσει. Μού κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος όταν όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό το θέμα να μην πάρει είδηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Για την Ιωάννα επισήμανε ότι «της έκανε πολύ καλό που ήρθε στην πρώτη συνεδρίαση και καταφέραμε να τη βγάλουμε από το σπίτι της να δει κόσμο, να μιλήσει με κόσμο να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους να νιώσει τη στήριξη της έδωσε πραγματικά δύναμη. Η αγάπη και η συμπαράσταση που βιώνει από τον κόσμο την έχουν κάνει πραγματικά πολύ πιο δυνατή».

«Σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει»

Εξερχόμενη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και μιλώντας στους δημοσιογράφους η Ιωάννα, εμφανίστηκε βέβαιη ότι η δράστιδα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και πως όλη η συμπεριφορά της κατηγορουμένης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «ακόμα και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει ο σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει».

«Θέλω να πω σχετικά με αυτά που πληροφορήθηκα ότι ψέλλισε η κατηγορουμένη ότι δήθεν εγώ γνωρίζω τον λόγο (σ.σ. για την επίθεση). Επειδή εκείνη τη στιγμή μου είχε κλείσει την οπτική επαφή ο αστυνομικός και δεν είχε και καλή ακουστική η αίθουσα, καλό θα είναι να σταματήσει να παίζει θέατρο η συγκεκριμένη κυρία. Το έχουμε καταλάβει όλοι. Καλό θα ήταν να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε έχουμε δει κι άλλους θύτες στυγνών εγκλημάτων να προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη και είναι προφανές ότι ακόμα και σήμερα, συνεχίζει να παίζει θέατρο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και πραγματικά πιστεύω ότι ακόμα και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει ο σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει. Όλη η συμπεριφορά της οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα», κατέληξε.

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στη δικαστική αίθουσα όταν το θύμα απευθύνθηκε κατά πρόσωπο στην δράστιδα.

«Δε θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις, ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο θέατρο ξέρεις να παίζεις. Κοριτσάκι μου -όπως μου έλεγες- δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό,τι και να κάνεις έχεις ξεφτυλιστεί», ήταν τα λόγια της Ιωάννας.

Αμέσως μετά, ο αδερφός της Ιωάννας -σε εμφανή ένταση- παρενέβη και είπε στην κατηγορουμένη:

«Σκρόφρα, φίδι, τολμάς και την κοίτας;»

Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Ευδιάθετη μετά την επίθεση η κατηγορούμενη

Τις σκληρές εικόνες που αντίκρισαν και οι οποίες παρέπεμπαν σε «λείψανο» όταν πρωτοείδαν την Ιωάννα μετά την επίθεση με βιτριόλι περιέγραψαν νωρίτερα ενώπιον των δικαστών οι μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες που έχουν διευθυντική θέση στην εταιρεία, όπου εργαζόταν η Ιωάννα μετά τη ρίψη του καυστικού υγρού οι τοιχοι άφριζαν, ενώ ακόμα και σήμερα τα μάρμαρα στην είσοδο του κτηρίου είναι σκαμμένα-διαβρωμένα από το βιτριόλι.

Οι ίδιοι μετέφεραν στο δικαστήριο ότι την περίοδο νοσηλείας της Ιωάννας τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο είχαν αυξηθεί διότι κάποιος επιχείρησε να εισέλθει παράνομα, ενώ η οδηγός ταξί που μετέφερε την κατηγορούμενη στο σημείο της επίθεσης υποστήριξε πως μετά την αποτρόπαια πράξη της «μπορώ να πω ότι ήταν ευδιάθετη».