ΑΙΓΙΟ: Χαμόγελα αισιοδοξιας για τους 36 εργαζόμενους στην ΕΒΟ – Τι αποφασίστηκε

Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των 36 εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου, καθώς απομακρύνθηκε , προσωρινά, η πιθανότητα να μείνουν άνεργοι.

Η πρώτη μάχη για την παραμονή των 36 εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου κερδήθηκε, δεδομένου ότι δεν θα απομακρυνθούν από την εργασία τους από αύριο, όπως αρχικά τους είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοκητικό συμβούλιο της εταιρείας, μετά την προσφυγή που έγινε, αποφάσισε να παραμείνουν οι “36” στην εργασία τους, έως ότου αποφανθεί επί του θέματος το ελεγκτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν στη μονάδα τα τελευταία 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες.

Συνολικά η ΕΒΟ Αιγίου απασχολεί 95 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 30 μέχρι τον Μάρτιο θα συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει πως η ΕΒΟ Αιγίου θα λειτουργεί με το μισό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον του εργοστασίου.

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι να προχωρήσει η δέσμευση της Κυβέρνησης από τον περασμένο Φεβρουάριο και να υπογραφή σύμβαση για πρόγραμμα παραγωγής υλικού από την ΕΒΟ, που θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της στο μέλλον.