ΑΧΑΪΑ: Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον κάποιο μεγάλο σεισμικό γεγονός; – Ο Ευθ. Σώκος για τα σενάρια που αφορούν Πατραϊκό και Κορινθιακό

O καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος ξεκαθαρίσει το αν υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν αυξημένο κίνδυνο μεγάλου σεισμού  για τη Δυτική Ελλάδα.

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο νέο πολύ ανησυχητικό δεδομένο για τις περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού, άλλωστε ο κ. Β. Καραστάθης το αναφέρει στις δηλώσεις του ”Δε σημαίνει ότι τα εγκαταστήσαμε εκεί επειδή υπάρχει κάποιο αλέρτ”. Ζούμε σε μία σεισμογενή περιοχή και είναι απολύτως φυσιολογικό να γίνονται έρευνες» αναφέρει ο κ. Σώκος.
Συνεχίζοντας, τονίζει πως είναι απολύτως σαφής πως δεν περιμένουμε στο άμεσο μέλλον κάποιο μεγάλο γεγονός, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν κάτι τέτοιο. Σημειώνει ωστόσο: «Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο στοιχείο που υποδηλώνει ότι περιμένουμε κάποιο μεγάλο γεγονός. Μην ξεχνάμε όμως ότι οι σεισμοί σε μια σεισμογενή περιοχή μπορεί να γίνουν και χωρίς ”προειδοποίηση” οπότε χρειάζεται συνεχής εγρήγορση. Πρέπει σαν χώρα, να εστιάσουμε στην πρόληψη και στην εκπαίδευση του πληθυσμού».