Γερμανικές εκλογές: «Ευχαριστώ την Μέρκελ για την υποστήριξή της», δηλώνει ο επίδοξος διάδοχός της, Άρμιν Λάσετ

Χαμογελαστοί Μέρκελ και Λάσετ εμφανίστηκαν στο Άαχεν ένα 24ωρο πριν από τις εκλογές – Μέρκελ: «Δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνά τη Γερμανία. Ο Άρμιν Λάσετ διαμορφώνεται, ”χτίζοντας” γέφυρες»

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είπε σήμερα στην Άνγκελα Μέρκελ ο υποψήφιος για την Καγκελαρία με τους Χριστιανοδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, αναφερόμενος στην ένθερμη υποστήριξή της στην διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

Ένα 24ωρο πριν από τις εκλογές, Μέρκελ και Λάσετ μίλησαν σε υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών στο Άαχεν της Γερμανίας, τη γενέτειρα του επικεφαλής του CDU με τον φακό να τος απαθανατίζει χαμογελαστούς.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας εξέφρασε από τη γενέτειρά του την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Αριστεράς στη νέα κυβέρνηση που θα ηγηθεί στη μετα Μέρκελ εποχή.

Επιπλέον, κοιτάζοντας τη Μέρκελ στα μάτια, είπε ότι βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας στις παγκόσμιες κρίσεις.

«Ευχαριστώ την Άνγκελα Μέρκελ γι΄ αυτά τα 16 χρόνια», υποστήριξε ο Λάσετ. «Πάντα μου έκανε εντύπωση το πολιτικό ύφος της Καγκελαρίου, ειδικά ο πραγματισμός της», πρόσθεσε .

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τα εξής:

«Αύριο, η Γερμανία θα παραμείνει σταθερή. Δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνά τη Γερμανία…Ο Άρμιν Λάσετ διαμορφώνεται χτίζοντας γέφυρες και παίρνοντας ανθρώπους μαζί του».