Ρεκόρ Γκίνες – Οι γηραιότερες δίδυμες αδερφές στον κόσμο είναι 107 ετών και 300 ημερών

Δύο αδελφές στην Ιαπωνία ηλικίας 107 ετών και 300 ημερών, ανακηρύχθηκαν οι γηραιότερες πανομοιότυπες δίδυμες στον κόσμο και κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Οι αδελφές Umeno Sumiyama και Koume Kodama, οι οποίες γεννήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου 1913, έσπασαν το ρεκόρ για τα γηραιότερα πανομοιότυπα δίδυμα στον κόσμο, που κατείχαν οι Kin Narita και Gin Kanie, επίσης από την Ιαπωνία, οι οποίες ήταν 107 ετών και 175 ημερών. Η Kin Narita πέθανε το 2000 σε ηλικία 107 ετών, σύμφωνα με την  εφημερίδα Guardian, και η Gin Kanie πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 108 ετών.

Φωτό από guinnessworldrecords.com

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες πιστοποίησαν τις Sumiyama και Kodama ως τα γηραιότερα δίδυμα στον κόσμο, τη Δευτέρα. Οι δυο αδελφές έλαβαν τα πιστοποιητικά τους στις ξεχωριστές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όπου ζουν.

Γεννήθηκαν στο νησί Shōdoshima στην Ιαπωνία σε μια μεγάλη οικογένεια με 11 παιδιά. Μετά το δημοτικό σχολείο, η Kodama μετακόμισε στο Kyushu της νότιας Ιαπωνίας για να εργαστεί ως καμαριέρα, ενώ η Sumiyama παρέμεινε στο νησί. Οι δυο αδελφές σπάνια έβλεπε η μια την άλλη για δεκαετίες, μέχρι που έκλεισαν τα 70 τους χρόνια, όταν επανασυνδέθηκαν και άρχισαν να πηγαίνουν σε προσκυνήματα μαζί, ανέφερε το AP.

Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος σήμερα είναι η Kane Tanaka, από τη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, η οποία είναι σήμερα 118 ετών, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.