(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Θλίψη στην πόλη από το θάνατο της Λιολιώς Κολυπέρα – Συγκινητικό το «αντίο» για την πρόεδρο από το «Άλμα Ζωής Αχαΐας»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα βυθίζοντας στη θλίψη την κοινωνία της Πάτρας.

Η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στο νομό Αχαΐας πάλευε το τελευταίο διάστημα με τις επιπλοκές του κορωνοϊού, από το νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ και σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊο και ενώ αρχικά παρέμενε σπίτι της, στη συνέχεια τα συμπτώματα έγιναν βαριά και αυτό είχε ως συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί.

Πρωτοστάτησε το 2001 να ιδρυθεί στην Αχαΐα το πρώτο παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής». Από τότε παρείχε με άλλες εθελόντριες οργανωμένη αλληλοβοήθεια και ψυχική στήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού. Με τα δωρεάν προγράμματα εξετάσεων και ελέγχου του Συλλόγου είχαν διασωθεί δεκάδες γυναίκες που εντόπισαν τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο.

 

14717110 10207873326736129 6504509792476918719 n kolypera1

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

“Έφυγε μαζί με το καλοκαίρι…
Γιατί ήταν το καλοκαίρι….
ο ήλιος που μας ζέσταινε…
το φως που μας φώτιζε…
Η Λιολιώ μας ταξιδεύει πια για αλλού…. σε μια άλλη διάσταση….
και από εκεί θα μας προσέχει και θα νοιάζεται για όλους, όπως έκανε πάντα….
Καλό σου ταξίδι, γενναία μας….”
kolypera1