Αυστραλία: Μεγάλος σεισμός – Αισθητός στη Μελβούρνη προκαλώντας ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Αυστραλία, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια στην πόλη της Μελβούρνης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης· είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός «χτύπησε» περίπου στις 09:15 τοπική ώρα (23:15 GMT) την Τετάρτη στο Μάνσφιλντ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα της πολιτείας της Βικτόρια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον, δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς «και αυτό είναι πολύ καλό νέο».

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη γειτονική Νότια Αυστραλία και τη Νέα Νότια Ουαλία (NSW).

Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,0 και 3,1 βαθμών.

Ενώ πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς της Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Μιλώντας από τις ΗΠΑ, ο κ. Μόρισον σημείωσε ότι οι σεισμοί δεν συνηθίζονται στην Αυστραλία και «μπορεί να είναι ένα πολύ, πολύ ενοχλητικό γεγονός».

Η Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Βικτόριας προειδοποίησε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση για πιθανούς μετασεισμούς. «Εάν βρίσκεστε στη Βικτόρια, κινδυνεύετε. Περιμένετε μετασεισμούς, μείνετε μακριά από κατεστραμμένα κτίρια και άλλους κινδύνους. Αποφύγετε την οδήγηση, εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η αρχή.