(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Ο Σ. Κρούσσας αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΔ – Τί είπε ο δήμαρχος Σπ.Μυλωνάς

 

Ο Σωτήρης Κρούσσας είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΔ ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης που ελήφθη την  Παρασκευή 17/9. Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς έκανε λόγο για μια ΔΕΥΑΔ που θα αντιλαμβάνεται μεν το νερό ως κοινωνικό αγαθό ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί με υγιείς εταιρικούς κανόνες. Η πλήρης δήλωση του Σπύρου Μυλωνά είναι η ακόλουθη:

«Με τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης στο Σωτήρη Κρούσσα. Προσβλέπω στη εξαιρετική του επαγγελματική εμπειρία από τον κόσμο των επιχειρήσεων, ώστε να οδηγήσουμε τη ΔΕΥΑΔ εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Μια επιχείρηση που θα διαχειρίζεται το νερό ως κοινωνικό αγαθό διαθέτοντάς το στους συνδημότες άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί με υγιείς εταιρικούς κανόνες και υψηλή αποτελεσματικότητα τόσο στην παροχή υπηρεσιών στους συνδημότες όσο και στους οικονομικούς της δείκτες. Μαζί με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΔ από τον Τάκη Κουνάβη, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις τον αγώνα που δίνουμε από διετίας για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της Επιχείρησης» ανέφερε ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«Βασική αιτία της διαχρονικής κακοδαιμονίας της ΔΕΥΑΔ είναι η ψηφοθηρική και συνεπώς φαύλα διαχείριση του αντικειμένου της. Δίνουμε σκληρό αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής του φαινομένου και προχωρήσαμε στην επιλογή Γενικού Διευθυντή όχι με παραταξιακά και εκλογικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα τον επαγγελματισμό, την κατάρτιση και τις ικανότητες» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς. Σε αντίστοιχη δήλωσή του ο Σ. Κρούσσας αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, ανέφερε τα εξής:

«Αναλαμβάνω μια σοβαρή υποχρέωση με πλήρες αίσθημα ευθύνης. Μοναδική μου αποστολή είναι η ανάταξη της ΔΕΥΑΔ και η μετατροπή της σε μια Δημοτική Επιχείρηση με την πλήρη έννοια του όρου».
Ο Σωτήρης Κρούσσας γεννήθηκε το 1962 στην Κάτω Αχαϊα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και στην Οικονομική Πολιτική και Σχεδιασμό. Εργάστηκε, σε υψηλές θέσεις ευθύνης, στις εταιρείες Price Waterhouse Coopers (1989-91), στην Coca-Cola 3Ε (1991-98) καθώς και στην Frigoglass ΑΒΕΕ (1998- 2020).