ΑΙΓΙΟ: «Ρεμβάζοντας μέσα στο χρόνο» – Μια… ραδιοφωνική μουσικο-ποιητική βραδιά

 

Μπορεί μια ραδιοφωνική εκπομπή να χωρέσει στις σελίδες ενός βιβλίου; Ελάτε να το διαπιστώσετε το βράδυ της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 8μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς».
Μια ραδιοφωνική μουσικο-ποιητική βραδιά, υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΠΑ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Ρεμβάζοντας μέσα στον χρόνο» από τις εκδόσεις Φίλντισι, που συνυπογράφουν η ραδιοφωνική παραγωγός του Ράδιο Αίγιο 99,2 Μαίρη Ζαχαράκη, ο ποιητής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Παπακωνσταντίνου και ο μουσικός, φιλόλογος και σκιτσογράφος Mattia Manco.
Κάθε θέμα παρουσιάζεται από ένα ποιητικό κείμενο της Μαίρης Ζαχαράκη, ένα ποίημα του Ηλία Παπακωνσταντίνου, ένα σχέδιο του Mattia Manco και το τραγούδι (σε qr code), που θα συνόδευε το λόγο σε μια ραδιοφωνική εκπομπή.
«Πολλά τα βράδια των ρεμβασμών και των διάφορων αφιερωμάτων, πολλές κι οι επ’ ευκαιρία συναντήσεις. Μία πολύτιμη απ’ αυτές και με τον καλό μου φίλο ποιητή-συγγραφέα Ηλία Παπακωνσταντίνου. Επέλεγα μία λέξη, ένα συναίσθημα, μία έννοια, μία συνθήκη κι αναζητούσα τραγούδια, κείμενα και ποιήματα, που να ψηλαφούν τις εκδοχές τους. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν εγώ το ζήτησα από τον Ηλία πρώτη φορά ή εκείνος με το πηγαίο ταλέντο του με αιφνιδίασε ευχάριστα στέλνοντας μου ένα ποίημα που άγγιζε το θέμα της εκπομπής. Δεν έχει και τόση σημασία πια αυτό, όσο το γεγονός πως σύντομα συγκεντρώθηκε ένας σημαντικός αριθμός πρωτόλειων υπέροχων ποιημάτων». Μ.Ζ.
Όλα είναι δυνατά, γιατί όλα είναι ταξίδι, μικρά αναμνηστικά στο σάκο του χρόνου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ερασιτέχνης ηθοποιός και μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας Αγγελική Σαμπάνη, ο συγγραφέας Μίνως Ευσταθιάδης και η σύμβουλος επικοινωνίας Κατερίνα Πατρόκλου-Σκορδά. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Φαίη Βάκρινου και Κωνσταντίνος Τσιαγάς. Την βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά οι: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (συνθεσάϊζερ), Νίκος Χριστοδουλόπουλος (κιθάρα), Τάκης Κουνινιώτης (τύμπανα), Δημήτρης Κουνινιώτης (μπάσο), Mattia Manco και Gianfranco Narracci.
Την βραδιά θα συντονίσει η Κατερίνα Ανδρικοπούλου.