ΑΧΑΪΑ: Το Patras Green Transport στις 22 Οκτωβρίου


Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος απειλούν την ίδια την ύπαρξη της Ευρώπης και του κόσμου. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Στο παραπάνω πλαίσιο, απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση.

Η Δυτική Ελλάδα, φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο τομέα των μετακινήσεων. Έτσι, η ΦΙΛΜΠΑ, η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν στην Πάτρα το 1rst Patras Green Transport, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο του Royal με θέμα την βιώσιμη μετακίνηση που θα συνδυαστεί και με ζωντανή παρουσίαση εναλλακτικών-πράσινων λύσεων μετακίνησης.

Πρώτο πυλώνα, του συνεδρίου θα αποτελέσει η ηλεκτροκίνηση με την διοργάνωση να θέλει να στοχεύσει στην ενημέρωση του κοινού πάνω στο εύρος της αγοράς Ηλεκτροκίνησης, τους τρόπους κρατικής επιδότησης, πληροφορίες για την αυτονομία που παρέχεται, τους τρόπους φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τους σταθμούς φόρτισης.

Δεύτερος πυλώνας είναι οι εναλλακτικές μορφές μηχανοκίνησης εκτός ηλεκτρικού ρεύματος όπως το φυσικό αέριο ως καύσιμο αλλά και το υδρογόνο.
Στο περιθώριο της συνεδριακής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ηλεκτροκινούμενων οχημάτων.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία (τηρουμένων των όρων που θα ορίζουν τα τότε υγειονομικά πρωτόκολλα), αλλά και On line.