ΠΑΤΡΑ: Επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι δεν κλείνει το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο – Η πορεία των εμβολιασμών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο «σε 7 από τους 10 Μέγα Εμβολιαστικούς Σταθμούς θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους οι 121 εμβολιαστικές γραμμές με δυνατότητα ανάπτυξης 210. Τα 7 ΜΕΓΑ που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα: «Προμηθέας», στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά, ενώ εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από 28.09.2021 και έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΜΕΓΑ εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο».
Παράλληλα, στη συνομιλία που είχε ο κ. Μπονάνος, ο οποίος πρωτοστάτησε στο θέμα της διατήρησης του Μέγα Εμβολιαστικού Κέντρου στην Πάτρα, με τον γγ της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, του ανακοίνωσε ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με τον ΟΛΠΑ και ζήτησε την παράταση της μίσθωσης του κτιρίου στον χώρο του λιμανιού.
«Ο αγώνας μας είχε αποτέλεσμα. Οταν διεκδικείς με τη λογική και με επιχειρήματα, όπως πράξαμε εμείς, κι όταν λέω εμείς οφείλω να προσθέσω στην φωνή της Περιφέρειας και αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών της Αννας Μαστοράκου, όπως και της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΙΝΑ), έχεις αποτέλεσμα» μας είπε ο κ. Μπονάνος προσθέτοντας ότι απομένει «να εισακουστούμε και στο κοινό μας αίτημα για μεταφορά των εμβολιαστικών γραμμών από τα νοσοκομεία στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο. Κι αυτό αφορά και τα Κέντρα Υγείας καθώς τους εμβολιασμούς τους κάνουν συνάδελφοι οι οποίοι αναγκάζονται να αναβάλλουν ραντεβού με τους ασθενείς για να καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες. Πιστεύω ότι το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως» και εξηγεί:
«Σήμερα διενεργεί καθημερινά 230 εμβολιασμούς θυμίζω ότι στην αρχή λειτουργίας του έκανε 1.000 και πλέον ημερησίως. Από τη στιγμή λοιπόν που τώρα σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές της Αχαΐας (νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας) γίνονται 750 την ημέρα μπορεί κάλλιστα να τους καλύψει κι έτσι να ελευθερωθεί το προσωπικό (γιατροί -0 νοσηλευτές) και οι πολίτες να μην μετακινούνται σε ένα περιβάλλον υγειονομικά επιβαρυμένο».