ΑΧΑΪΑ: Τέλος τα μέτρα λοκντάουν από τις 6 το πρωί – Όσα προκύπτουν από τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

Παύουν να ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης για την Αχαΐα.

Κανείς από τους αρμοδίους ωστόσο δεν είχε ενημέρωση για να το απαντήσει, μέχρι  τις 7.30 το απόγευμα χθες όπου ο γγ Πολιτικής Προστασίας  Β. Παπαγεωργίου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνο ότι θα έβγαινε η ΚΥΑ για άρση των μέτρων από σήμερα στις 6 το πρωί.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προκύπτουν από τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται από σήμερα στις 6 τα ξημερώματα, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.
Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.