ΑΧΑΪΑ: Απεβίωσε ο πρώτος δήμαρχος Διακοπτού Τρύφωνας Λίβας – Η πορεία του

Βαρύ είναι το πένθος στην Αιγιάλεια και ιδιαίτερα στο Διακοπτό, εξαιτίας του θανάτου -στα 88 του χρόνια- του επί χρόνια κοινοτάρχη και πρώτου δημάρχου του τ. Δήμου Διακοπτού Τρύφωνα Λίβα, επιτυχημένου παράλληλα επαγγελματικά στην εμπορία υλικών οικοδομής και καυσίμων.
Προσέφερε, με πολλή όρεξη πολλά στην τοπική αυτοδιοίκηση και πάντα με αναπτυξιακή διάθεση, μέχρι προ ετών που αποσύρθηκε -αν και παρών στα κοινά- αφότου άρχισαν και τα προβλήματα υγείας, τα οποία τελευταία επιδεινώθηκαν.
Η ενασχόλησή του άρχισε επί χούντας και συνεχίστηκε στη μεταπολίτευση, με την ανάδειξή του ως πρόεδρος Διακοπτού μέχρι το 1982 όταν ηττήθηκε από τον Γ. Μακρή, για να εκλεγεί όμως πάλι και με μεγάλο ποσοστό το 1990. Το 1994 έχασε τις εκλογές από τον Αρ. Νικολακόπουλο και το 1998 βγήκε δήμαρχος έως το 2002 που τον διαδέχθηκε ο συνεργάτης του Τ. Βασιλείου.
Υπήρξε πάντα ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Συντετριμένη είναι η αγαπημένη του σύζυγος Βασιλική, οι δύο γιοι του Αργύρης και Δημήτρης αλλά και τα 4 εγγόνια του, που θα το συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία σήμερα (5 μ.μ.) στο ναό Αγίου Τρύφωνα Διακοπτού, εκεί που η σορός του θα βρίσκεται μισή ώρα νωρίτερα.