Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1: Ρέαμπτσιουκ ο λυτρωτής

Ο Ολυμπιακός χάρη στα γκολ των Ελ Αραμπί και Ρέαμπτσιουκ πήρε το τρίποντο στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League κόντρα στην Αντβέρπ.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε. Το ζητούμενο. Τους τρεις βαθμούς στο ματς της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. Επικρατώντας 2-1 της Αντβέρπ. Στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και μετά το 1-1 του άλλου ματς του ομίλου, ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκούρτης και Φενέρμπαχτσε και έτσι είναι επικεφαλής στον όμιλο

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να φτάσουν στην άμυνα της Αντβέρπ, με τους Βέλγους όμως να αμύνονται καλά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη καλή του φάση, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Εκεί όπου ο Γουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε, μετά από σέντρα που έγινε από τα αριστερά, όμως ο Μαροκινός ήταν σε αντικανονική θέση και έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Σκόραρε αλλά μετά… κλάταρε!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ ξανά. Αλλά αυτή τη φορά το κατάφεραν. Ο Μαντί Καμαρά έκανε την κίνηση από τα δεξιά, έκοψε προς το κέντρο, στη συνέχεια έκανε γλυκιά σέντρα στο ύψος του πέναλτι με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να πηδάει ψηλότερα από όλους και να γράφει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Οι Πειραιώτες κουράστηκαν, έδωσαν χώρους στην Αντβέρπ και το πλήρωσαν. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και έτσι έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πέδρο Μαρτίνς να κάνει τρεις αλλαγές μαζεμένες προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Όμως το έκανε λίγο αργά. Στο 81’.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν το παράτησαν. Πίεσαν, έτρεξαν, δεινοπάθησαν, αλλά τελικά δικαιώθηκαν. Η Αντβέρπ βρέθηκε πολύ κοντά σε δύο φάσεις, να κάνει την ανατροπή. Η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή, ο Βρουσάι που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο έκανε το γύρισμα, με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει το… πλασέ της ζωής του και να στέλνει την μπάλα στο «γάμμα» της εστίας της Αντβέρπ για το 2-1 στο ματς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (76′ Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά (81′ Κούντε), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81′ Βρουσάι), Αραμπί (88′ Μπα), Ονιεκούρου (81′ Τικίνιο).

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάγιε, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Ναϊνγκολάν (67′ Γκέρκενς), Φίσερ, Μιγιόσι (67′ Μπενσόν), Σαμάτα, Βερστρέτε, Φρέι (79′ Έγκεσταϊν)