Οικονόμου – Τα υψηλά ποσοστά των εμβολιασμένων φοιτητών και καθηγητών επιτρέπουν τη διά ζώσης εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια

Στην πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου αρχικά σημείωσε ότι με τα κυβερνητικά μέτρα διασφαλίζεται η δια ζώσης παρουσία των μαθητών στο σχολείο.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 73% των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, που φτάνουν στο 87%, καταγράφονται για το προσωπικό των Πανεπιστημίων, διοικητικό και καθηγητικό.

«Λαμπρό παράδειγμα»

Μάλιστα, το ποσοστό των εμβολιασμένων στα μέλη ΔΕΠ φτάνει το 91%. «Η γενιά της μόρφωσης, η γενιά της επιστήμης και της γνώσης μας δείχνουν τον δρόμο», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα», πρόσθεσε. Με την υπευθυνότητά τους ζητούν τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί άμεσα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μας στέλνουν το μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε», τόνισε. «Μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο τα υγειονομικά δεδομένα», υπογράμμισε.

Η ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου