Μπογδάνος – Τη διαγραφή του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Αναδημοσίευσε λίστα ονομάτων νηπίων μεταναστών

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναδημοσίευσε λίστα με ονόματα νηπίων μεταναστών που δημοσιεύτηκε αρχικά στο σάιτ meaculpa.gr, τον ιστότοπο που ανήκε στον ίδιο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2019 και απηχεί τις θέσεις του. Το σάιτ τώρα ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή. Η κίνησή του προκάλεσε σάλο στα social media, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

Τι συνέβη

Το άρθρο στο συγκεκριμένο σάιτ που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίαζε ως σοκαριστικό τον κατάλογο με τα ονόματα των νηπίων καθώς τα περισσότερα ήταν παιδιά μεταναστών. Το σάιτ δημοσίευσε τον συγκεκριμένο κατάλογο, όπου φαινόταν και το όνομα της νηπιαγωγού των παιδιών, παρουσιάζοντας ως πηγή τα social media.

Το επίμαχο άρθρο

Ο βουλευτής της ΝΔ αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Στη συνέχεια η ιστοσελίδα αφαίρεσε τον κατάλογο από το άρθρο της και έκανε ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι μπήκε «εκ παραδρομής».

 

«Να διαγραφεί» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ακόμα ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».