Κυνικός Αμπντεσλάμ για τις επιθέσεις στο Παρίσι: «Tίποτε προσωπικό με τα θύματα»

«Επιτεθήκαμε στη Γαλλία, βάλαμε στόχο τον πληθυσμό, αμάχους, όμως δεν υπήρχε τίποτε προσωπικό», δήλωσε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο κύριος κατηγορούμενος στη δίκη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής συνεδρίασης στο Παρίσι.

«Ο στόχος δεν είναι να γυρίσω το μαχαίρι στην πληγή, αλλά να είμαι ειλικρινής», πρόσθεσε με ήρεμο τόνο, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις ήταν μια απάντηση στους «γαλλικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Ο πρόεδρος του ειδικού κακουργιοδικείου έδωσε το λόγο σε καθέναν από τους 14 κατηγορουμένους, που είναι παρόντες στη δίκη, για να κάνουν μια «σύντομη», «αυθόρμητη δήλωση» για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Βαρειά σιωπή επικρατούσε στη μεγάλη δικαστική αίθουσα όσο οι κατηγορούμενοι μιλούσαν ο ένας μετά τον άλλον στο μικρόφωνο.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό εν ζωή μέλος της ομάδας των ενόπλων που σκότωσαν 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες στο Σεν-Ντενί και το Παρίσι, πήρε το λόγο τελευταίος.

«Καλημέρα σε όλους. Από πού να αρχίσω;», είπε με ήρεμη φωνή και συνέχισε να μιλάει για περίπου πέντε λεπτά υποστηρίζοντας πως «οι τρομοκράτες, οι τζιχαντιστές, οι ριζοσπαστικοποιημένοι», στους οποίους μπορεί να είχε γίνει αναφορά στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν στην πραγματικότητα «μουσουλμάνοι». «Πρόκειται για το αυθεντικό ισλάμ», υποστήριξε.

«Ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως πολεμήσαμε τη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της, όμως αυτό είναι ένα ψέμα», πρόσθεσε ρίχνοντας την ευθύνη στα «γαλλικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος, τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά». «Ο Φρανσουά Ολάντ ήξερε τους κινδύνους που αναλάμβανε επιτιθέμενος στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία», συνέχισε.

«Το ελάχιστο είναι να πεις την αλήθεια, λένε συχνά ότι είμαι προβοκάτορας, όμως αυτό δεν είναι αληθεια, θέλω να είμαι ειλικρινής», δήλωσε επίσης ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 32, και διαβεβαίωσε ότι «ο στόχος δεν είναι να προκαλέσεις τραύμα».

Πηγή: skai.gr