ΗΠΑ: Τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των εμβολιασμών ενθαρρύνει ο Λευκός Οίκος

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση από τους πολιτειακούς και τους τοπικούς ηγέτες του υποχρεωτικού χαρακτήρα των εμβολιασμών κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

«Τους ενθαρρύνουμε όλους … από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να λάβουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» απάντησε η ίδια σε ερώτηση για το αν ο Λευκός Οίκος ενθαρρύνει τις πολιτείες να ενεργοποιήσουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποίησε μία ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των μεγάλων εταιριών και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και για όσους συνεργάζονται μαζί τους μέσω συμβολαίων. Η εντολή αυτή, βρίσκεται αντιμέτωπη με αμφισβητήσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Συνάντηση Μπάιντεν και μεγάλων εργοδοτών
Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιστρέφοντας στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι έχει δει «σε γενικές γραμμές θετική υποστήριξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως θα υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που θα αρνούνται να εμβολιαστούν. Ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα συναντηθεί σήμερα με μεγάλους εργοδότες για να συζητήσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι προηγούμενες εντολές εμβολιασμού στις ΗΠΑ εισήχθησαν κυρίως από πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και αναφέρονταν στους δημόσιους χώρους και στα σχολεία.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως γνωρίζετε, λάβαμε μεγάλα και δυναμικά μέτρα στο πλαίσιο των εργαλείων που διαθέτουμε…,για την ενίσχυση των εμβολιασμών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» δήλωσε η Ζαν-Πιέρ.

«Ενθαρρύνουμε σίγουρα τους τοπικούς ηγέτες να πράξουν το ίδιο», είπε η ίδια χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια εμβολιασμού των Αμερικανών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού «μία πολεμική προσπάθεια».