Για την ακρίβεια

Το τελευταίο διάστημα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα των οικονομικών αυξήσεων. Βασικά είδη διατροφής, καύσιμα, ενέργεια έχουν δεχθεί ή ανακοινώνεται, ότι πρόκειται, να δεχθούν εκρηκτικές ανατιμήσεις.
Αυτό αποτυπώνεται τόσο στο γενικό δείκτη τιμών του καταναλωτή αλλά και από τα ινστιτούτα των τριτοβάθμιων οργάνων των επιχειρήσεων. Η αγορά δεν αυτορυθμίζεται, όπως είχε υπολογίσει η κυβέρνηση για αυτό πρέπει να παρέμβει για να προστατεύσει πρωτίστως την κοινωνική συνοχή αλλά και την οικονομική δραστηριότητα.
Μπορεί βέβαια το ζήτημα να είναι διεθνές, αλλά άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ανακοινώνουν γενναία μέτρα αύξησης του κατώτατου μισθού έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών αντιμετωπίζοντας τις ανατιμήσεις. Εκτός των άλλων η Ελλάδα καταγράφει και τη θλιβερή αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιβαρύνοντας δυσανάλογα επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Το Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας οφείλει να συζητήσει το θέμα της ακρίβειας και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα:
-να επιδοτήσει το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
-να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ώστε να αντιμετωπίσουν τα νοικοκυριά της αύξησης ιδιαίτερα στα είδη της πρώτης ανάγκης.
-οφείλει η δημοτική αρχή να εντείνει τις προσπάθειες της, όπως είχαμε από πέρυσι επισημάνει, ούτως ώστε και η επιτροπή που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για επανασύνδεση ρεύματος στα νοικοκυριά να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και να διεκδικήσει την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν στήριξης.

Η Ώρα Πατρών