Κορωνοϊός – Ένταση σε σχολείο με γονείς αρνητές – Πήγαν το παιδί τους χωρίς self test, απειλούσαν και συνελήφθησαν

Ένταση σημειώθηκε την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, χθες, σε σχολείο στην Κρήτη με γονείς που πιθανολογείται ότι είναι αρνητές του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα σεε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, σύμφωνα με το Creta24, χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία καθώς οι γονείς ενός μαθητή έκαναν φασαρία γιατί δεν επετράπη στο παιδί τους να μπει στο σχολείο ενώ δεν είχε self test.

Όπως αναφέρεται,  κατά την είσοδο όπου γίνονται έλεγχοι οι γονείς είπαν ότι δεν έχει κάνει αλλά ούτε και πρόκειται να κάνει το παιδί τους το self test και όπως ήταν αναμενόμενο δεν επετράπη η είσοδος.

Μπήκαν στο προαύλιο χωρίς μάσκα

Μάλιστα τονίζεται ότι οι γονείς μπήκαν στο προαύλιο χωρίς μάσκα ζητώντας το παιδί τους να είναι στον αγιασμό.

Οι δύο γονείς φέρονται να απείλησαν τη διευθύντρια, άρχισαν να φωνάζουν και εμπόδιζαν τη διαδικασία.

Oι ίδιοι οι γονείς ενημέρωσαν την Αστυνομία, θεωρώντας σωστό το παιδί τους να μπει στο σχολείο χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test, παρά το γεγονός ότι η διευθύντρια του σχολείου προσπαθούσε επί ώρα να τους ηρεμήσει εξηγώντας τους τους κανονισμούς και καλώντας τους να αποχωρήσουν χωρίς να δημιουργηθεί επεισόδιο και χωρίς να χρειαστεί να ενημερωθούν οι αρχές.

Τελικά οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν για απειλή κατά της επικεφαλής του σχολείου και για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας.

Και στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Μητέρα αρνήτρια της χρήσης μάσκας και του self test, σύμφωνα με το seleo.gr, δεν προσκόμισε το αρνητικό self test του παιδιού της, στο 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας, αντιδρώντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την λειτουργία των σχολείων.

Δεν τους άφησαν να μπουν με αποτέλεσμα η μητέρα και ο γιος της να αποχωρήσουν από το σχολείο.