Η λιστα παροχών Μητσοτακη θυμίζει εποχή ΓΑΠ τότε που ακριβώς η ίδια ευφορία επικρατούσε στα χρόνια του «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και μετά;

Τα ζήσαμε και θα τα ξαναζήσουμε…

Τρίτη φορά επισκέφθηκε την ΔΕΘ ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης …και η ελπίδα των Ελλήνων είναι στο να μην είναι η «τρίτη και φαρμακερή» και …άλλο κακό να μη μας βρει!!

Στα χρόνια που είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ο Β ο μικρός και λίγος, ο λαός ανήμπορος δέχεται τις πληγές του Φαραώ τη μία πίσω από την άλλη την ίδια στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως  νέος ηγεμόνας τύπου Μωυσή που θα μας οδηγήσει όλους μας στην γη της επαγγελίας!!

Πέραν της πανδημίας , των καταστροφικών πυρκαγιών , των σεισμών και άλλων καταστροφών είναι πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ότι μια ακόμα οικονομική κρίση τεραστίων διαστάσεων βρίσκεται προ των πυλών που θα σαρώσει τα πάντα… Θα είναι ένα νέο κύμα φτωχοποίησης, ένα νέο κύμα ανθρωπιστικής κρίσης, που θα πλήξει όλα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ήδη οι ανατιμήσεις που  έγιναν πλήττουν τα βασικά αγαθά διαβίωσηςενώ έχουν προηγηθεί οι μεγάλες μειώσεις  μισθών, συντάξεων  και εισοδημάτων λόγω των μνημονίων, καθώς και η συσσώρευση των χρεών της πανδημίας.

Το χρέος της χώρας κατάφεραν οι ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Β΄ του Μικρού να το φτάσουν στο 239% επί  του ΑΕΠ!!

Ακούσαμε στη ΔΕΘ για μια ακόμα φορά ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ. Όμως η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται στα νούμερα της Οικονομίας μας. Tα μεγάλα «θα» δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την αποτυχία της κυβέρνησης.Οι αριθμοί τελικά λένε πάντα την αλήθεια.. .

Εκτίναξη περίπου στο 240 % σχέση χρέους ΑΕΠ όταν κάποτε με 125 % μπήκαμε στα μνημόνια και βέβαια συνεχίζουμε να είμαστε πρώτοι στην ανεργία των νέων…

Είναι κατανοητό πλέον από όλους ότι η πολιτική της κυβέρνησης  Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα προς τον γκρεμό με ότι αυτό συνεπάγεται ανθρωπιστικά, γεωπολιτικά και  οικονομικά για τη χώρα μας. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι η ανεργία, η εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής ενέργειας κλπ και τελικά η εξαθλίωση ενός λαού δεν αποτελούν τιμωρία όλων εκείνων που μας «επέβαλαν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλων όσων ανέχθηκαν και ανέχονται αυτές τις  ηγεσίες των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ αλλά σίγουρα αποτελούν την «τιμωρία» του απλού νεοέλληνα για την  ευκολοπιστία του, τον ωχαδερφισμό του και την τάση του προς το προσωπικό του  συμφέρον ακόμα και εναντίον του κοινού καλού! Εδώ υπενθυμίζω τους πάντα επίκαιρους στίχους του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού: Δυστυχισμένε μου λαέ, καλὲ κι ἠγαπημένε, πάντοτ᾿ εὐκολοπίστευτε καὶ πάντα προδομένε!!.

 

Δυστυχώς το μέλλον – όσο και αν ωραιοποιείται από τον κ. Μητσοτάκη και από τα σχεδόν στο σύνολό τους φερέφωνα ΜΜΕ- δεν φαίνεται να είναι ρόδινο για την Ελλάδα. Τα νοικοκυριά θα βρεθούν σε ακόμη πιο δυσχερή θέση και θα αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγοραστική τους δύναμη, ενώ θα υπάρξουν νοικοκυριά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων με ανεξόφλητα κόκκινα δάνεια τα οποία νοικοκυριά θα παρουσιάσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης τους επόμενους μήνες. Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι στιγμής περί άλλων τυρβάζει  και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να πάρει ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα υπέρ των πολλών προσφέροντας μόνον «ασπιρίνες», την ίδια στιγμή όμως ταΐζει με κάθε τρόπο τους πολύ μεγάλους επιχειρηματίες και καναλάρχες που στέκονται πλάι του.

 

Όμως κύριε Πρωθυπουργέ από εδώ και μπρος ξεκινούν τα δύσκολα αφού αναγκαστικά το επόμενο διάστημα θα μειωθεί η καταναλωτική δύναμη όλων, η αγορά θα έχει λιγότερους τζίρους άρα και έσοδα, θα αυξηθεί η ανεργία και μαζί με τους παρακάτω λόγους οι λαϊκές αντιδράσεις θα πάρουν την μορφή χιονοστιβάδας:

1) Την έξαρση του προσφυγικών – λαθρομεταναστευτικών ροών στα νησιά και από εκεί στην ενδοχώρα!

2) Από τον πτωχευτικό Νόμο και από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

3)  Από τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού οι οποίοι έχουν λάβει πολλές υποσχέσεις για την ολοσχερή καταστροφή των περιουσιών τους και έχουν μεγάλες προσδοκίες…

4) Από τα παιδιά και από τις οικογένειες τους που έμειναν εκτός πανεπιστημίων ώστε να γεμίσουν τα ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ μαζί και οι τσέπες κάποιων λίγων ιδιωτών σχολαρχών, φίλων της κυβέρνησης.

5). Από τους εργαζόμενους οι οποίοι ευρίσκονται με αναστολές εργασίας καθώς και με όλους αυτούς που θέλουν να αποφασίζουν αυτοί για τον εαυτό τους σε ότι αφορά τον εμβολιασμό από covid.

6) Από τους νέους συνταξιούχους οι οποίοι παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Εργασίας βλέπουν με ιδιαίτερη ανησυχία την συνεχή αύξηση του χρόνου απόδοσης της σύνταξης και του εφάπαξ.

Επίσης φαίνεται ως αναπόφευκτο ότι όλοι οι πολίτες τελικά άσχετα με το τι ψήφισαν τις τελευταίες εκλογές θα βιώσουν στο πετσί τους τα άκρως δυσμενή και πολλές φορές αντιδημοκρατικά μέτρα εξ αιτίας του covid που πλήττουν με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ τους βάναυσα τα ατομικά τους δικαιώματα!

Τα όργανα μόλις ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη…

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη  εξέφρασαν τη διαμαρτυρία του αγωνιζόμενου λαού για τα μισά μεροκάματα, για το «χτύπημα» στο 8ωρο, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και για τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης  κ.ά.

Και δυστυχώς έπεται η συνέχεια…