Γερμανία – Έλληνας εστιάτορας έδωσε 10.000 ευρώ για ένα κέρινο ομοίωμά της Μέρκελ

Μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ είναι ένας έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία. Η «αγάπη» του για τη γερμανίδα καγκελάριο, μάλιστα, είναι τέτοια που τον οδήγησε στο να παραγγείλει ένα πανάκριβο κέρινο ομοίωμά της για να το εκθέσει στο κατάστημά του.

«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτήν» δηλώνει Αλέξης Βαΐου, μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Butenunbinnen.

Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε από την στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ αποσύρεται από την πολιτική σκηνή να βρει έναν τρόπο να την έχει μόνιμα κοντά του. Και βρήκε την ιδέα του κέρινου ομοιώματος, το οποίο παρήγγειλε από το Μουσείο της Μαντάμ Τισό, στο Λονδίνο.

Η αγάπη του για τη Μέρκελ

Η αρχική σκέψη του Βαΐου ήταν να μπορέσει να εκθέσει το ομοίωμα στο κατάστημά του και εν συνεχεία να πουλάει φωτογραφίες της με αντίτιμο 5 ευρώ.

Στη συνέχεια, ήθελε να παραθέσει δίπλα της κουμπαράδες, τα χρήματα των οποίων θα πήγαιναν στους αστέγους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δεκτό από το πολιτικό γραφείο της καγκελαρίου αφού, όπως του απάντησαν, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό της για διαφημιστικούς ή οικονομικούς σκοπούς.

Έτσι, μετά από υπομονή έξι εβδομάδων όπου το ομοίωμα βρισκόταν στο τελωνείο και μέχρι να δώσει η πλευρά της Μέρκελ την τελική έγκριση, ο ίδιος ανέμενε την παραγγελία του να καταφθάσει. Όπερ και εγένετο και πλέον ο ίδιος παρέλαβε το κέρινο ομοίωμα, αντίστοιχα του οποίου υπάρχουν μόλις ακόμα τρία στον κόσμο και το εκθέτει στο εστιατόριό του.

Τελικώς, το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ δεν αναμένεται να μείνει για μεγάλο διάστημα στο εστιατόριο του έλληνα μετανάστη αλλά θα δοθεί δωρεά στο τοπικό γραφείο του CDU προκειμένου αυτό να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.