(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίηση και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο

Στο συμβολικό μωβ χρώμα φωτίστηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, το κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο.

Η συμβολική αυτή δράση είχε ως στόχο την αφύπνιση των πολιτών στα θέματα πρόληψης των βασικών τύπων καρκίνου και γι’ αυτό τον λόγο καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, προβάλλονταν μηνύματα ευαισθητοποίησης στον τοίχο του νοσοκομείου τα οποία προσέλκυσαν τα βλέμματα των περαστικών.

H Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης για τον Καρκίνο είναι μια ευκαιρία για την ενεργή συμμετοχή όλων μας – ως εθελοντές- στην προσπάθεια που καταβάλλουν τοπικοί φορείς και σύλλογοι στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ζωής.

Με γνώμονα την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινού ακολουθεί ο φωτισμός και προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου ως εξής:

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το Θέατρο Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου, φωτίζεται στα μωβ.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 20:00 αλλάζει στα χρώματα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», κάθε βράδυ και μέχρι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, θα φωτίζεται σαν “φάρος” για να θυμίζει σε όλους πως “Η Πρόληψη Νικά τον Καρκίνο”.

Οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα:

Τρίτη 14/09/2021 – 19:00-21:00: Πλατεία Όλγας και Ρήγα Φεραίου

Δια ζώσης ενημέρωση και προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου. Στα σημεία που θα λαμβάνουν χώρα τα δρώμενα θα ενημερώνουν το κοινό γιατροί από την Ογκολογική μονάδα του Γ. Ν.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ασθενείς-survivors και εθελοντές συλλόγου ασθενών. Παράλληλα θα υπάρχουν οθόνες όπου θα να αναπαράγουν βίντεο ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των βασικών τύπων καρκίνου.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.