Εκτοξεύεται το κόστος για το δίπλωμα οδήγησης στους ανεμβολίαστους – Επιτρέπεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς

Για τις σχολές οδηγών τόσο για τους εκπαιδευτές όσο και για τους εκπαιδευόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι ισχύει η επίδειξη rapid test τόσο στις εξετάσεις όσο και στην εκπαίδευση. Αυξάνεται το κόστος για το δίπλωμα οδήγησης

 

Πολλά αλλάζουν από σήμερα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν περιορισμούς σε πολλές δραστηριότητες, καθώς δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test. Αλλαγές έχουμε και στις σχολές οδηγών όπου ισχύουν τα εξής:

Επιτρέπεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών και πρακτικών εξετάσεων για απόκτηση Π.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση τήρησης των ακολούθων:

– Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού COVID-19.

– α)Για τους υποψήφιους οδηγούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση, β) για τους εξεταστές και εκπαιδευτές που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι διενέργεια ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορωνοϊό COVID-19.

 Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος.

– Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.

• Ειδικά για τις κατηγορίες AM, Al, Α2 και Α, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό. Σε περίπτωση που δεν διαθέτειτον προβλεπόμενο επενδύτη (μπουφάν) ή/και παντελόνι, επιτρέπεται η χρήση αντιστοίχως επιαγκωνίδων, επιγονατίδων και επικαλαμίδων της Σχολής Οδηγών, οι οποίες, με μέριμνα του παριστάμενου εκπαιδευτή, απολυμαίνονται υποχρεωτικά πριν από κάθε χρήση.

– Ειδικά για τις κατηγορίες AM, Al, Α2 και Α, οι εξεταστής και εκπαιδευτής στο ακολουθούν επιβατικό όχημα κάθονται σε διαγώνια θέση, προς διασφάλιση της μέγιστης δυνατής απόστασης μεταξύ τους.

• Σε όλες τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, καθώς και στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των ανωτέρω περιπτώσεων οι πλήρως εμβολιασμένοι εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εξεταστές και εκπαιδευτές, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, καθώς και οι πλήρως εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο εκπαιδευόμενοι και εξεταζόμενοι απαλλάσσονται από τη διενέργεια ελέγχου με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) για τον κορoνοϊό COVID-19.

Βαρύ το κόστος για τους ανεμβολίαστους

Αν σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε μάθημα οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν τεστ τότε το μινιμουμ έξτρα κόστος για την απόκτηση ενός διπλώματος οδήγησης είναι  200 ευρώ δεδομένου ότι κάποιος για να μπορέσει να δώσει τις εξετάσεις πρέπει να κάνει 20 μαθήματα και το κόστος του κάθε rapid test είναι 10 ευρώ.

ΠΗΓΗ